Motor 2017:
Lite nya foto men inga större nyheter, 3" avgassystemet blev lite klenare, är nog 2,5"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Motor:
Volvo 760/960 TD motor i en 245:a från -75. Motorn är på 2.4 Liter, ger 112 hk med turbo, 124 hk med Volvos egen laddkylare. Elfläkt från en BMW M3 framför AC:ns kondensor. Alla bultar och muttrar är nya. Lösa delar är antingen nya och varmgalvade eller blästrade och eloxerade. Luftkyld 13 raders oljekylare, oljefilterflyttare och givetvis oljeslangar med  pressade kopplingar. Helt ny AC förutom konsolen som den sitter monterad på motorn med. Startmotorn är från den äldre modellen av dieselmotor av märket Bosch, litar mer på den är en Hitachi i storlek med en Coca-Cola burk. Nyrenoverad dieselpump och nya spridare.


Kommande projekt: Intercooler (när jag hittar en som passar bra) och ett rostfritt 3" avgassystem. Farthållare VDO av elservo modell troligen.

Växellåda
: M46, 4 växlad med planetöverväxel, grövsta kardanen som finns till bilmodellen.

Klicka på bilden för en stor bild om du vill se detaljer.  Gasvirens dragning ser lite konstig ut, det är vajer från till en 240-diesel men gasrulle från 7/900 serien.
Klicka på bilden för en stor bild om du vill se detaljer. Klicka på bilden för en stor bild om du vill se detaljer. Oljefilterplaceringen har inget övrigt att önska när det gäller åtkomlighet. 

 

 

Klicka på bilden för en stor bild om du vill se detaljer. 240:ns luftfilterburk är ihopkopplad med turbon med en slang från en 940 Turbo, perfekt.

AC-pump, konverterad till det nya köldmediet. Nya bussningar och alla stag eloxerade gula, samt nya skruvar och bultar.